6 Aralık 2010 Pazartesi

Kestaneci Gibi Kestane Yapmak



Geçen gün bir arkadaşım 100 gramına 5 lira verdiği kestaneyi yerken, "Ya, ben bir türlü bu şekilde kestane yapamıyorum" diye söyleniyordu. Ya kabuk soyulmaz ya kuru olur ya da dışı tam kıvamında iken içi pişmemiş olur. İşte tam kıvamında, suyu yerinde ve kabuğu soyulabilen güzel kavrulmuş kestaneler için yol haritası...

Pişirmeden Evvel

1. Kestanelerin şişman yüzünü enine ve baştan sona çizmeli. Ancak bunu yaparken, kestanenin kabuğu ve iç derisini çizmeli ama kendisine olabildiğince zarar vermden yapmalı. Bunun için de ucu sivri ince bir bıçak ideal.
2. Kestaneleri çizdikten sonra 1-1,5 saat ılık suda bekletin.
3. Fırının sadece ızgarasını açarak yada bir tavada harlı büyük ateşi orta seviyede açarak pişirin. Fırın çok daha hızlı, ocak en az iki katı sürede pişirir.
4. Bir veya iki kez karıştırarak çevirin.

Eğer Haşlayacaksanız

1. Kestaneleri enine baştan sona çizin.
2. Kaynayan suda haşlayın.
3. Haşlanınca, yarım bardak oda sıcaklığında suya ekleyin. Aldığınız kestaneleri yemeden bir dakika önce bu suya atın, sonra bu şekilde soyarak yiyin. Çok daha kolay soyulmasını sağlar.
Benim okulumun bahçesi at kestaneleri ile doluydu. Çok sağsağlıklı görünen bu nefis görünümlü kestaneler ne yazık ki yenecek gibi değil. Olsun, onları gardrobunuzda güve önleyici olarak kullanabilirsiniz. Hem de naftalin ve diğer malzemeler gibi kansorejen değil...

...alıntıdır...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder