2 Ocak 2011 Pazar

Eyüp Sultan'ın Türbesi Nasıl Bulundu?

Fatih Sultan Mehmet, hocası Akşemseddin'e ricada bulunarak Sahabeden Ebu Eyyub el-Ensari olarak bilinen Halid b. Zeyd'in kabrinin bulunması için mana alemine dalmasını, rüyaya yatmasını istedi. Akşemseddin Hz.leri bir rüya gördü. Rüyasında Ebu Eyyub el-Ensari'yi gördü ve kendisine şu müjdeyi verdi:

" Allah'a şükrediyorum ki artık Rumların bu topraklarda hakimiyeti kalmadı. Pek yakında İslam ordusu galip gelecek ve muzaffer olacak; beni yattığım bu kabirde kafir ayakları altında çiğnenmekten kurtaracak."

Daha sonra Ebu Eyyub el-Ensari Hz.leri Akşemseddin'e kabrinin bulunduğu yeri tarif etti. Akşemseddin gitti, rüyasını Fatih Sultan Mehmet'e anlattı. Fatih, "Efendimiz bu hususta bir delil gösterebilir misiniz?" deyince, Akşemseddin: "Evet, Sultan, Hazret-i Halid'in başucunda İbranice yazılı bir taş olsa gerekir..."

Rüyada görülen yer kazıldı ve hiç bozulmamış bir kabir bulundu. Kabrin başucunda mermer üzerinde İbranice yazılmış bir yazı vardı. Askerler arasında İbranice bilen birisi bulunup okutturuldu. Böylece Hz. Ebu Eyyub'un türbesi asırlardır Müslümanlar tarafından ziyaret edilmektedir.

Kaynak: Nesil Takvim

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder