- Çorba kaynatılırken her an taşma tehlikesi vardır. Bunu önlemek için, içine bir kaç tane buz parçası atalım.
- Lezzetli bir çorba pişirmek için, içine et yada tavuk suyu koymalıyız. Kullanacağımız et suyu için, iri sığır kemiklerinden yararlanabiliriz.
- Yoğurtlu çorba yaparken yoğurdun kesilmemesi için, tuzunu çorba piştikten sonra ilave edelim.
- Mercimek çorbasının daha besleyici olması için, kaynama aşamasındayken içine 1 su bardağı erişte katalım. Ayrıca çeşitli sebzelerle pişireceğimiz mercimeğin vitamin değeri daha da artar.
- İşkembe çorbasını dana işkembesinden yapmak, sağlığımız açısından daha yararlıdır. Ayrıca üzerinde bulunan yağları tümüyle temizleyip kazımalıyız.
- Çorbaya ateşten indirmeden önce rendelenmiş kaşar peyniri katıp bir taşım kaynatırsak, gene değişik ve nefis bir tat elde ederiz.
- Çorbaya tel yada arpa şehriyesini su kaynadıktan sonra koyalım ve bir taşım kaynattıktan sonra yapışmaması için, karıştırıp kendi başına kaynamaya bırakalım.
- Sebze çorbamızın içine çok küçük parçalara ayrılmış kestaneler atarsak, değişik bir lezzet elde etmiş oluruz.
- Pişirdiğimiz çorbanın üzerine naneli, biberli yağ gezdireceksek, naneyi yağa değil çorbaya ilave edelim. Nane çorbaya çok hoş bir lezzet ve koku verecektir.
- Çorbamız çok sulu olduysa, iki kaşık eritilmiş margarin yağını bir kaşık unla karıştırıp, bu karışımı pişmekte olan çorbamıza yavaş yavaş ekleyelim.
- Koyu kıvamda çorbalar yapmak istiyorsak; 2 yemek kaşığı mercimek, pirinç, kuru bezelye, buğday ve nohutu mikserde çekerek un haline getirelim ve çorbalarda kullanalım. Hazırladığımız bu unu çorbalarımıza kattığımızda, aynı zamanda sağlıklı, doyurucu ve lezzetli bir çorba da hazırlamış oluruz.
- Çorbanın yağı fazla olduysa, bir marul yaprağını birkaç kez çorbanın içine sokup çıkartalım. fazla yağlar marul yaprağının üzerine tolanacaktır.
Kaynak: Oktay Usta'nın Mutfak Sırları - Hürriyet
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder